#0016 Youngs Double Chocolate Stout

Youngs Double Chocolate StoutLūk viens tiešām labs stouta paraugs, kuru kā izrādās var bez lielas piepūles atrast Latvijas veikalu plauktos. Esmu redzējis Stockmann, Prisma, Spirits and Wine, AleHouse un gan jau vēl kaut kur ir noslēpies. Šis angļu stouts kā jau tā nosaukumā minēts ir pilns ar šokolādes nokrāsām gan krāsā (vismaz 70% melnā šokolāde), smaržā un jā arī garšā. Garšā mazliet vēl jūtama arī  laba kafija. Nav stiprs, kādi mēdz būti citi lielie stouti, ja tā var teikt, tad tikai 5.2% alkohola. Rezultātā šis ir tāds samērā viegli dzerams alus, kuram būtu jāpatīk arī tiem, kuriem mūsu paša Aldara porteris iet pie sirds. Labāk garšoja vēss (ne auksts) un pamazām glāzē sasilstot labāks nepalika, ja salīdzina ar bariņu citu stoutu. Ratebeer.com vērtētāji novērtējuši ļoti augstu – 98 punkti. Es laikam tik daudz šim nedotu, bet visādā ziņā tas ir viens no labākajiem stoutiem, kuru var atrast samērā parastu mūsu veikalu plauktos.

4 thoughts on “#0016 Youngs Double Chocolate Stout

  1. Young’s aliņi vispār gardie.Īpaši slavējams manuprāt ir eksotiskais Young’s Banana Bred Beer. Nav ne jausmas kā profiņi vērtē šo aliņu, taču ja kadreiz nonākšu Bahamu salās, atspirdzinošas “Tekila Sunrise” vietā malkošu šo svaigo aliņu!

    Patīk

  2. Young’s Double Chocolate Stout 5.2 – nenormāli gards alus, iespējams, viens no labākajiem stoutiem. Putas biezas, blīvas, pamatīgas. Krāsa neiespējami melna, pat biezi melna. Ļoti izteiksmīga garša, patīkams, neuzbāzīgs rūgtums, nosaukums vedina meklēt šokolādes klātbūtni, bet tad ir īpaši jāpiepūlas, jo šokolāde ir īpašā, vismaz 75% kakao klātbūtne, ja ne visi 80%, tātad varen rūgtā, bet ja piedomā – jā, tur viņa ir! Un garšo lieliski! Pie tam garša, krāsa un labās sajūtas nemainās līdz pat kausa dibenam…

    Patīk

  3. Atbalsojums: #0115 Aldaris Šokolādes Stouts | Dzertā alus smarža, garša, krāsa un cita pieredze

Komentēt